«Prefiero la cruda verdad que una mentira bien cocinada»


   

Informática


 
00000519.jpg

Des que els meus fillols tenen w7 que se me queixen que la connexió d'ONO els va fatal. Cosa que amb els Ipad's es va complicar més.

L'únic que vaig poder resoldre fins ara, perquè, és clar, els seus ordinadors sempre els tenien ocupats «fent feina», va ser configurar la contrasenya de la wifi (WPA2-PSK) amb una longitud de 13 caràcters. Ni un més, ni un menys. Amb això s'arreglaven gran part dels problemes amb els Ipad, però no amb els w7.

Ara que jo també tenc w7 he pogut ficar mà amb més temps i he vist una serie de possibles problemes.

El més important: que el w7 es troba preparat per a IPv6, tant directe com a mitjançant túnels fent ús d'IPv4. Però el Router d'ONO (un Cisco EPC3825) pareix que el tenen capat i l'intent ús d'IPv6 fa que se saturi la connexió de ports oberts.

La solució, l'he trobat a Disable automatic creation of tunnel adapters in Windows 7. Consisteix en:

  • Eliminar totes les interfases «Microsoft 6to4 Adapter» o «Microsoft ISATAP Adapter» que surtin a l'administrador de dispositius, dins Adaptadors de Xarxa.
  • prevenir que es tornin a crear deshabilitant el seu ús. Per això, executar amb permisos d'administració cmd.exe i teclejat:
    • netsh int teredo set state disabled
    • netsh int 6to4 set state disabled
    • netsh int isatap set state disabled

De pas, he desactivat que se pugui escanejar directament des l'escànner (una multifunció HP Officejet 6700) indicant l'ordinador de destí, ja que també crea un munt de connexions, baldament no s'estigui escanejant res.

I he canviat l'antivirus, l'Avast darrerament no va tan fi...i també crea un munt de connexions, així que he tornat al Nod32, que, com sempre, m'ha encantat.

* ACTUALITZACIO: Reeees... al final, el router d'Ono, que fins i tot l'he posat un ventilador (connectat a l'USB), l'he pasat a mode bridge i m'he comprat un IMPRESSIONANT ASUS RT-AC68U (al que, per cert, NO el tenc posat el QoS, em va millor sense)

 

28/05/2015 Les coses d'en Zolople/Informática [ca]

   
[ca] [es]
 


Movimiento Anti Guardarraíles Mallorca

IBSN: 2-718-2818-28

www.zolople.com


web personal de
Bartomeu Homar i Graxell
escriu-me

Aquesta obra es troba sota una llicència de Creative Commons.Realizado usando BHGPortal - www.zolople.com
   
  © Bartomeu Homar i Graxell www.zolople.com | escriu-me | informació legal