Informàtica
DESCARGAR BOINCOLABHG Google puso hace tiempo, en Google Colaboratory, máquinas virtuales accesibles para investigación, haciendo hincapié en la de inteligencia artificial. A estas máquinas virtuales se accede mediante potentes cuadernos Jupiter, que son capaces de ejecutar Python sobre Linux. Por otra parte, como expliqué en Luchando contra la covid-19 con Boinc e Ibercivis, desde la computación distribuida de Boinc, centenares de miles de usuarios estamos colaborando en la búsqueda de fármacos por medio de varios proyectos científicos, entre ellos uno español: Ibercivis. Encontré por los foros un script bastante sencillo (no he encontrado la fuente original, pero si me entero de su autoría la pondré), capaz de ejecutar boinc en Google Colaboratory, si bien prácticamente lo único que hace es actualizar el sistema operativo, instalar Boinc y ponerlo en marcha, para quedarse luego funcionando, sacando de vez en cuando algún que otro mensaje no muy esclarecedor. Además, al detenerse la ejecución (Google Colaboratory tiene restricción de tiempo), se perdía el acceso a los datos, con lo que las tareas que no hubieran acabado y se hubieran comunicado al servidor, se perdían irremediablemente. Así que me puse manos a la obra: - Perfeccionando el arranque.
- Conectando a Google Drive, para usarlo como disco duro, de forma que las tareas pendiente queden accesibles en la próxima ejecución y no se pierdan.
- Creando un front-end basándome en Boinc Manager.
- Con varios idiomas disponibles (actualmente 'ca', 'es', 'en')
- permite configurar hasta 5 máquinas virtuales por cuenta de google (el límite no es del programa, sino de Google)
Tenéis la última versión disponible en Github: DESCARGAR BOINCOLABHG INSTALACION: - Abre una sesión en Google Colaboratory y crea un nuevo cuaderno
- Ponle un nombre descriptivo, que recomiendo que haga referencia al número de servidor que estás creando (así, para el primero, recomiendo llamarlo U01)
- Vete a Github y copia el texto del script (mejor desde la versión RAW).
- Vuelve al cuaderno creado y pega el script en una celda de código (con CTRL-V).
CONFIGURACIÓN: En el script solo tienes que cambiar las constantes del apartado Configuración: - Servidor: nombre del ‘servidor’ que quieres. Ese será el nombre de la carpeta en Google Drive (por ejemplo, U01, que es el nombre que te había propuesto para la carpeta)
- Idioma: el que desees entre las opciones disponibles.
- Altura: Es la altura en pixels de las pestañas informativas. Normalmente no lo tocarás.
- Proyectos: aquí tienes que indicar los proyectos en los que te has dado de alta y quieres ejecutar en Colab:
- La clave 'AUTH' se obtiene del campo 'authenticator' en account_boinc.ibercivis.es_ibercivis.xml y similares. Estos archivos 'account_...' los encontrarás en tu ordenador, en la carpeta de datos de Boinc (Boinc Data Directory) o de BoincPortable (Portableapps\Boinc_Portable\Data\BOINCPortableData)
- El Path es el nombre de carpeta que crea BOINC al dar de alta el proyecto.
Para un nuevo proyecto, si no se sabe cual es el nombre de carpeta, se puede poner cualquier cosa, por ejemplo 'nolose' y, una vez el programa cree dicha carpeta, cambiarlo aqui para que no intente volver a dar de alta el proyecto. - NOMs es para ponerle un nombre al proyecto en el programa
- Attach es para saber si hay que usar el proyecto o no, simplemente hay que indicar True o False (escrito así, primera letra en mayúscula, resto en minúsculas).
Así, podemos tener una lista de proyectos bastante extensa, pero solo activar los que queramos en estos momentos. El programa dará de alta los proyectos que falten y borrará del servidor los que sobren para ahorrar espacio de disco en Google Drive (muy necesario!).
Luego, recomiendo configurar Google Drive (si no se hace esto, cada vez que se ejecute nos pedirá un código de autorización): - A la izquierda del cuaderno, desplegar la carpeta de archivos
- En el tercer ícono dar a "Activar Drive" y aceptar el acceso
Por último, pulsa dos veces sobre el texto "ver/ocultar codigo" que sale en la parte derecha. Así ocultarás el programa y te quedará el espacio de trabajo limpio. Pulsando otra vez dos veces sobre "ver/ocultar codigo" volverás a tener el programa a la vista para hacer cambios. INFORMACIÓN IMPORTANTE:- Google Colaboratory, actualmente, está limitado a usar hasta 5 máquinas virtuales, con un límite de 12h. Una vez llegado a ese limite, si perdemos la conexión con una máquina virtual, no nos dejará reconectar hasta pasadas esas 12h, si bien, a veces, puede dar error hasta pasadas 24h o, al menos, hasta pasadas unas horas desde que acabó la última máquina virtual conectada en la cuenta.
- El uso de GPU está aún más restringido. Si se usan menos máquinas a la vez, al haber dispuesto de menos recursos, estos quedarán liberados antes.
- No intentes vincular dos cuentas distintas de google, compartiendo la carpeta Boinc. Las carpetas compartidas en Google funcionan de una forma muy particular y solo conseguirás llenar de archivos compartidos el directorio principal de ambas cuentas.
- Tal como Boinc va funcionando, va borrando los archivos de tareas acabadas. Google Drive mantiene los archivos borrados en la papelera de reciclaje y eso hace que nos vayamos quedando sin espacio disponible. Si de algún proyecto vemos que no se descargan tareas a pesar de haber disponibles, hay que vigilar que no esté dando error de falta de espacio. Para evitar problemas, el programa avisará al llegar al 66% de espacio ocupado, para que vayamos a Google Drive a vaciar la papelera.
- Por último, si quieres emplear la GPU, mi recomendación es un máximo de DOS maquinas virtuales por cuenta de Google, una con la GPU activada y la otra solo con CPU.
|
24/08/2020 Les coses d'en Zolople/Informàtica [es]
Des que els meus fillols tenen w7 que se me queixen que la connexió d'ONO els va fatal. Cosa que amb els Ipad's es va complicar més. L'únic que vaig poder resoldre fins ara, perquè, és clar, els seus ordinadors sempre els tenien ocupats «fent feina», va ser configurar la contrasenya de la wifi (WPA2-PSK) amb una longitud de 13 caràcters. Ni un més, ni un menys. Amb això s'arreglaven gran part dels problemes amb els Ipad, però no amb els w7. Ara que jo també tenc w7 he pogut ficar mà amb més temps i he vist una serie de possibles problemes. El més important: que el w7 es troba preparat per a IPv6, tant directe com a mitjançant túnels fent ús d'IPv4. Però el Router d'ONO (un Cisco EPC3825) pareix que el tenen capat i l'intent ús d'IPv6 fa que se saturi la connexió de ports oberts. La solució, l'he trobat a Disable automatic creation of tunnel adapters in Windows 7. Consisteix en: - Eliminar totes les interfases «Microsoft 6to4 Adapter» o «Microsoft ISATAP Adapter» que surtin a l'administrador de dispositius, dins Adaptadors de Xarxa.
- prevenir que es tornin a crear deshabilitant el seu ús. Per això, executar amb permisos d'administració cmd.exe i teclejat:
- netsh int teredo set state disabled
- netsh int 6to4 set state disabled
- netsh int isatap set state disabled
De pas, he desactivat que se pugui escanejar directament des l'escànner (una multifunció HP Officejet 6700) indicant l'ordinador de destí, ja que també crea un munt de connexions, baldament no s'estigui escanejant res. I he canviat l'antivirus, l'Avast darrerament no va tan fi...i també crea un munt de connexions, així que he tornat al Nod32, que, com sempre, m'ha encantat. * ACTUALITZACIO: Reeees... al final, el router d'Ono, que fins i tot l'he posat un ventilador (connectat a l'USB), l'he pasat a mode bridge i m'he comprat un IMPRESSIONANT ASUS RT-AC68U (al que, per cert, NO el tenc posat el QoS, em va millor sense)
|
28/05/2015 Les coses d'en Zolople/Informàtica [ca]
Després de tants d'anys aguantant amb wXP, m'he passat al w7 de la forma més expeditiva: la placa base de l'ordinador va «morir». Tothom sap els problemes amb wVista. No fa falta explicar res. especte w8... Bé, jo no he comprat una tablet, he comprat un ordinador «de feina». I res més que dir... excepte que pareix no ser completament compatible amb el Office 2000 i jo encara tenc coses delicades en Office 2000. És el mateix problema que tenc amb Linux. I veurem què passa amb w10. Perquè com no sigui totalment compatible, me puc passar molts d'anys amb w7. El de la tenda de PCBox (sí, el m'he tornat muntar jo, és divertit) al·lucinava amb les necessitats que tenia i com limitava això a un parell de plaques: - CPU I5-4460
- 8GB de RAM
- Amb la gràfica del i5 tenc més que suficient (no la necessit per jugar), això si, necessit TRES pantalles a la vegada (una és per connectar la tele... com fer per passar el cable HDMI ja serà otra historia)
- Necessit SIS connexions Sata (!!!):
- Un disc dur SSD pel w7
- Un disc dur per a dades
- Un disc durs per a multimèdia
- Un disc dur per a ús intensiu d'escriptura (emm... tenc una mula que pastura al costat d'un torrent... el disc dur més vei que tenc, fin que rebenti per l'ús)
- Un disc dur extraible per a còpies de securetat
- El lector/gravador de DVD
- I la targeta de só
- Ha de tenir una sortida Spdif RCA (sí, se que venen connectors i conversors per l'Internet)
- ...O la placa ha de tenir un PCI on connectar la Sound Blaster Audigy 2 ZS que tenc, tan antiga però que continua essent formidable.
Res, que la placa «guanyadora» ha estat una ASROCK B85M PRO4. Formidable.
|
28/02/2015 Les coses d'en Zolople/Informàtica [ca]
D'aquí a un mes Windows XP deixarà d'estar antiquat per passar a ser antiguitat. Collonut! Això vol dir que ja està bé de fer el pardal i que ja ve d'hora prendre-se en serio el canvi a un altre sistema operatiu més modern i de 64 bits. La pilota, ara per ara, està en lloc entre Windows 7 (o 9 quan surti) i trobar un Linux que funcioni de veres sense problemes. I, si puc, tots dos. Millor dit, tots tres, perquè l'XP el pens deixar instal·lat, juntament amb l'Office 2000 que continua essent l'única configuració que es duu bé amb els documents Word on va fer mon pare el seu treball de genealogies reials. Els vaig començar a passar a OpenDocument, però és una feinada brutal que, quan em posi de veres, em durà un parell d'anys. De moment, aprofitant que, quan vaig instal·lar un disc dur nou més potent, ja vaig deixar dues particions lliures per instal·lar altres S.O. (i una altra pel swap), m'he posat a provar quines distribucions m'agraden més, La questió és anar provant dues distribucions, deixant la que més m'agradi i instal·lar una de nova per tornar a comparar. Linux Mint, Ubuntu, Mandriva, Debian... quina feinaaaada... Per començar, he instal·lat Linux Mint 16 «Petra», amb l'entorn Cinnamon, que pens provar amb ell mateix però amb l'entorn KDE (instal·lacions separades, que tenir Gnome i KDE a la vegada, se pot, però és mala idea). I en espera del Mint 17 que serà un LTS (Long term support release). De moment, tot quasi perfecte. Ha estat instal·lar i ja poder fer feina: - Àgil, no tant com wXP però jo diria que mes que w7. Pensant que Cinnamon és basat en Gnome 3 això és una molt grata sorpresa.
- Tot en català des del primer moment, fins i tot només començar l'instal·lació. Baldament després he afegit el castellà com a llengua secundària, deixant l'anglès com a 3a. Això és per si n'hi ha res que no estigui traduït encara al català i si l'estigui al castellà, que no acabi sortint en angles. Això si, el teclat configurat en castellà, perquè el català té lletres canviades que no coincideixen amb el teclat que tenc.
- Les pantalles, configurades esteses, però a resolució de només 1024.
- Escriptori Molt ben configurable, jo diria que intermedi entre Gnome i KDE
- Accés d'escriptura a les particions. La darrera vegada que vaig provar un Linux el NTFS en escriptura era quasi un tabú. Me sent obsolet, hauré de posar-me al dia.
- LibreOffice, Gimp, Firefox, Thunderbird, Pidgin, Transmision... Fantastic! Tot a un cop de ratolí i el que falti quasi segur que el trobaré al repositori.
- La impressora. Impressionant. L'he dit que era de xarxa, l'ha trobat tot d'una, la he configurat amb un servei multifuncional, he activat el «duplex» (impressió de doble cara) i enllestit. No només ha configurat la impressora, sinó també l'escàner.
- El sistema de so, una Soundblaster Audigy, inicialment no volia sonar... fins que vaig comprovar que la targeta de so integrada a la placa s'havia tornat activar a la BIOS. Una vegada tornada desactivar i indicat a la SoundBlaster la configuració correcta (sistema analògic 4.0) sona una monada.
- He muntat a l'arrencada els discs de dades, necessari perquè funcioni el DLNA, el canvi de fons de pantalla i altres. Ha estat molt fàcil: a Menú/Preferències/Discs, Seleccionar la partició que es vol muntar i, just abaix, surten tres icons (desmuntar/suprimir/Més accions). Li dones a Més accions/Edita les opcions de muntatge. Indica el punt de muntatge correcte (/mnt/dades) i selecciona "Munta'l en iniciar"
- El Grub, com sempre, s'ha d'editar a mà... o instal·lar el Grub Customizer
- Les carpetes d'usuari. S'han de fer dues feines:
- indicar les carpetes a gedit ~/.config/user-dirs.dirs
- Tanmateix fet això i que una vegada reseteat veurem aquestes carpetes amb l'ícon canviat, a /home/%usuari% encare veurem les antigues. S'han d'esborrar i crear un enllaç a les noves.
- Una vegada fet el canvi de carpetes d'usuari, executant a una terminal «firefox -P», es pot enllaçar el perfil del Firefox de Windows, de manera que quedi compartit entre ambdos sistemes operatius.
- Pel canvi automàtic de fons de pantalla he instal·lat Wallch. Potser sigui massa senzill però fa bé el que fa. Ja trobaré qualcun més complert.
Pendent: Sense Sol·lució: - Les pantalles a més de 1024. El problema és per la targeta gràfica massa antiga: . Només deixa posar a més una de les dues pantalles i, quan el faig, el sistema es perd, quedant una banda de la segona pantalla fora de servei i l'entorn gràfic no coincideix amb les àrees que detecta el ratolí per picar. ATI va considerar obsoleta la meva targeta gràfica al 2008 (!!), així que els drivers oficials actuals NO li donen suport i m'he de conformar amb els que duguin els linux 'de serie', perquè els darrers drivers que li va fer ATI, ja no són acceptats (des del mateix 2008) per a instal·lar.
Continuara...
|
06/03/2014 Les coses d'en Zolople/Informàtica [ca]
Si be amb Networkerblog pots donar a coneixer els teus blogs i els blogs que llegeixes, de moment aquesta aplicació publica els teus articles només quan tens més de 7 lectors a Facebook, comprovant l'existència de nous missatges cada 24h i (si no estic fent qualque cosa malemant, he de serguir amb les proves) la publicació només es visible accedint al teu perfil. Però, Facebook pot anar a recollir els teus articles al teu blog cada 2h i automàticament publicar-los com a una "anotació", que es donarà a conèixer a tots els teus amics. Això si, només et permet fer-ho d'UN blog (no tot havia de ser perfecte...) Aquí tens les passes a seguir: - Accedeix al teu perfil de Facebook.
- Fes clic al botó "Aplicacions", al panell d'abaix, a la esquerra.
- Fes clic en "Anotacions" al menú que se t'obrirà
- Al costat dret veuràs "Configuració de les Notes". Fes clic a l'enllaç "Importa un blog".
- Escriu la URL del feed del teu blog, que serà de l'estil de "http://nomdelteublog.blogspot.com/atom.xml"
- Fes clic al botó "Comença la importació".
- Facebook et mostrarà una vista prèvia del blog.
- Abaix del tot de la vista prèvia trobaràs un botó de confirmació. Fes clic i ja hauràs acabat; el teu blog es mostrarà al teu perfil de Facebook.
Vídeo amb les instruccions (en angles):
|
18/03/2009 Les coses d'en Zolople/Informàtica [ca] [es]
Hoy, analizando las estadísticas de mis páginas web, he podido comprobar algo de lo que ya tenia noticia por algunos artículos: la poquísima implantación REAL del Windows Vista. Nada de records de venta ni otras pamplinas, hinchadas por el hecho de ser prácticamente imposible comprar un ordenador (no digamos si es un portatil) SIN el Vista preinstalado. Hablemos de porcentaje de usuarios que lo usan. En el caso particular de mis webs, he comprobado la penetración de Vista tras 1 año y 7 meses desde que salió: | Homar.org | Zolople.com | Total Windows | 93,02% | 85,71% | wXP | 75,71% | 73,14% | wVista | 11,71% | 11,43% | w2000 | 3,54% | 0,57% | wServer 2003 | 1,10% | 0,57% | w98 | 0,94% | | w95 | 0,03% | | Linux | 5,32% | 12,00% | Macintosh | 1,60% | 2,29% | NTT DoCoMo | 0,06% | | Y, ya que estamos, veamos qué implantación tenía el Windows XP en mayo del 2003, 1 año y 7 meses despues de salir al mercado: | Homar.org | Total Windows | 98,85% | w98 | 53,61% | wXP | 26,01% | w2000 | 12,23% | w95 | 3,92% | wNT | 3,04% | wME | 0,03% | Linux | 1,06% | Solaris | 0,07% | WebTV | 0,01% | FreeBSD | 0,01% | Para empezar, podemos ver la significativa caida de cuota de mercado de Microsoft en estos años, del 98,85% al 93,02% o incluso al 85,71% en el caso de Zolople.com. Pero también podemos comprobar como el wVista lo emplea un escaso 11,71%, mientras que el XP, con identico tiempo de rodaje, ya andaba por el 26,01... incluso es menos que el 12,23 que se habían actualizado a w2000 y por esas fechas aún no consideraban necesario pasarse a XP. A mas de uno le he puesto mi viejo portatil de 5 años junto a su flamante "Core Dos Duo" ultramoderno con Vista y le he hecho una demostración de abrir/cerrar carpetas y programas, tanto en XP como en el ultimísimo Kubuntu 8.0, dejandoles con un palmo de narices. El mismísimo Ballmer calificó hace ya un tiempo a Vista de "trabajo sin terminar". Mientras,algunos están obstinados en intentar demostrar las grandezas de Vista. Desde luego, no recuerdo que jamas hubiera empresas que ofrecieran 'upgrades' a versiones anteriores de Windows, como sí las ha habido para pasar de Vista a XP. Y ahora, para colmo, se ha descubierto una vulnerabilidad con la que un atacante puede hacerse con el control absoluto de un ordenador con wVista y que... muy probablemente será imposible de 'parchear'. Fuentes de reconocido prestigio consideran que esto va a ser la puntilla.
|
11/08/2008 Les coses d'en Zolople/Informàtica [es]
L'any passat va sortir la Llei d'Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públic (llei 11/2007, de 22 de juny). Com un dels punts amb conseqüències més interessants, tenim el punt i de l'article 4: "art.4: Principis Generals. i) Principi de neutralitat tecnològica i d'adaptabilitat al progrés de les tècniques i sistemes de comunicacions electròniques garantint la independència en l'elecció de les alternatives tecnològiques pels ciutadans i per les administracions públiques, així com la llibertat de desenvolupar i implantar els avenços tecnològics en un àmbit de lliure mercat. A aquests efectes les administracions públiques han d'utilitzar estàndards oberts així com, si s'escau i de forma complementària, estàndards que siguin d'ús generalitzat pels ciutadans." Què vol dir tot això? Idò que per garantir que tothom podrà accedir a l'Administració sense tenir que utilitzar un programa concret (i més si és de pagament...). Per això, les Administracions Públiques han d'utilitzar formats que siguin estàndards i oberts: -
Estàndards, per a no tenir que donar suport a dotzenes de formats, sinó només els que haurien de poder-se obrir amb tots els programes del mateix tipus, garantint la no existència d'incompatibilitats. - Oberts, per a que cap empresa pugui cobrar per patents sobre aquest format, garantint la no existència de monopolis sota la informació.
Tothom podrem decidir amb quin programa, dels molts que han, o haurien d'haver, volem fer un document per a fer-lo arribar a una administració. I que per fer-ho, no haguem de pagar obligatòriament a una empresa concreta, sinó a la que noltros volguem... si volem. I, si no, que ho poguem fer amb qualque programa gratuït. Amb això, podem prendre la nostra decisió de quins programes volem utilitzar i també quin Sistema Operatiu volem utilitzar, ja que no ens podran obligar a utilitzar un programa concret que només funciona en un Sistema Operatiu concret. Quasi tothom utilitza els documents del MS Office. Idò bé, Microsoft, per al MS Office 2007, ha decidit canviar de format. Ja no utilitza el .DOC, sinó el .DOCX, un format nou totalment distint. Això es tant com a dir que el .DOC ja és un format obsolet, així que per a no perdre tots els documents que tenim ja fets, mes prest que tard haurém de convertir-los a un nou format... i que els que vulguin utilitzar el nou format de Microsoft... l'hauran de pagar.
|
Hoy, sobre las 19h, saldrá publicada la muy esperada versión definitiva del navegador web Firefox 3. Este navegador se ha ganado a pulso el ser el preferido por los informáticos en general: El navegador Opera es mejor, pero muchas páginas web no son compatibles; El navegador MS IExplorer es... ejem, vamos a dejarlo, que me salen palabras muy feas. Y eso está haciendo que, poco a poco, se vaya extendiendo su uso también entre el resto de usuarios. Hoy, además, y como demostración de lo extendido de su uso, van a intentar marcar un record Ginness al programa más descargado en 24h. Y ya hay más de 1.600.000 1.700.000 personas (caray! en el tiempo que escribia esto han actualizado datos y han subido varias decenas de miles!) que se han comprometido a hacerlo, así que si les sumamos los que se lo descargarán sin haberse apuntado a la web... Ahora solo falta que los servidores de descarga aguanten, porque las páginas de promoción ya comienzan a dar problemillas de exceso de tráfico!! ACTUALIZACIÓN 19:38h: llevo 38 minutos intentando entrar en el Download Day y está saturado. En Mozilla, siguen ofreciendo Firefox 2. ACTUALIZACIÓN 20:16h: POR FIN!!: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html En cuanto a complementos, algunos tienen problemas de compatibilidad, pero he encontrado los nuevos en: ACTUALIZACION 03/07: Ya han contado y el nuevo Record Ginness ha quedado en 8,002,530 descargas. FELICIDADES!
|
17/06/2008 Les coses d'en Zolople/Informàtica [es]
Fa dies que tenía un problema greu: Darrerament el tràfic era tan gros que començava a tenir problemes amb les based de dades, que fallaven per excés de consultes. A www.Homar.org mir que ningú pugui utilitzar un programa de descàrrega de webs, ja que això produeix un tràfic molt gran, però, precisament, la primera base de dades en 'morir' va ser la que controla això. I, es clar, al desconnectar aquest bloqueig, sencillament, moltes de vegades només es podia veure un missatge de error. Avui he trobat una sol·lució, vàlida per pàgines en ASP: < % if (isnull(Session("inicio"))or not( Session("inicio")>0) )then Session("inicio") = now() Session("paginas") = 1 else Session("paginas") = Session("paginas") + 1 tiempopasado = Cint(86400*(now()-Session("inicio"))) ralentiza = session("paginas")*3 - tiempopasado if (ralentiza>0) then Set chell = CreateObject("WScript.Shell") chell.Popup "sleep",1,"title" end if end if % > Així, als que demanen més d'una pàgina cada tres segons, el faig esperar com a minim un segon per pàgina. Inicialment, havia posat que el càstic fos de "ralentiza" segons, però, no se per què, resulta que això afecta a tots els que intenten veure la pàgina concreta en la que es produeix aquesta espera i no nomès al 'castigat'. ¿Potser que el Popup no funcioni a nivell de sessió, sinó a nivell de màquina? ja ho averiguarè, Però, com a mínim, els robots hauràn de recorrer la web amb més calma i torna a no poder-se descarregar la web d'una tacada. Qui la vulgui veure, la te disponible a Internet.
|
09/06/2008 Les coses d'en Zolople/Informàtica [ca]
Fa molt de temps que vaig canviar a Firefox. Navegar amb Internet Explorer començava a ser un autentic suïcidi informàtic i ja no només et podies infectar si anaves a webs de 'contingut per a adults' i de craks/serials de programes, sinó que qualsevol web podia ser l'origen d'una infecció, be perquè l'havien crackeat o be perquè havien afegit anuncis i algú li colava un anunci amb malware incorporat. Ara, ni tant sols el Firefox es pot lliurar de problemes, però qualque cosa podem fer. Res més facil: - Per a erradicar els anuncis, no hi ha res com el complement "AdBlock Plus"
- I per a evitar pàgines malicioses, la solució es el complement "NoScript"
Però... amb això, ¿estam realment segurs?
|
|
|
|
|
|