« M'encantaria poder canviar el món... però és que no em donen el codi font » (geek anònim)


   

Opinió/política


 
00000349.jpg

Després d'uns intensos vuit mesos d'obres, molt ben planificats per aconseguir acabar abans fin d'any, quan havia feina per a tardar el doble de temps, avui els veïns de Palma hem inaugurat Blanquerna.

Perquè, sí, els nostres companys, Aina Calvo i Paco Donate (artista! Anim!), han estat els que oficialment han inaugurat les obres i han encès els llums de nadal, però la inauguració també l'hem fet els milers de ciutadans de totes les edats que des d'hores abans hem omplit el nou passeig, tothom amb la felicitat com a estat d'ànim ben visible.

I és que els ciutadans de Palma, i sobre tot els veïns de Blanquerna que han hagut de sofrir molt per ara poder gaudir-la (diuen que per a estar guapos abans hem de sofrir), ens mereixem aquesta meravella de passeig ciutadà.


Ara, els ciutadans de Palma ja podem presumir de tenir un passeig com els que tenen a les grans ciutats, ja que, llevat del passeig del Born i un bocí de la part nova de Sant Miquel, fins ara els carrers on poder passejar sense por als cotxes (Sindicat, Sant Miquel, Oms, la part central de la Rambla) eren una mica estrets per a suportar la quantitat de gent que arriba a caminar a certes hores.

De fet, avui, si bé quasi sempre es podia caminar còmodament, els vint metres d'amplària de carrer a vegades no han donat abastament a tanta de gent com havia.

Els eix cívics no són una novetat, es tracta del model de ciutat dels socialistes des de fa molts d'anys. Ja en Ramón Aguiló va fer dos, que, com tenen tant de trànsit, a vegades no ens recordam: els carrers de 31 de desembre i d'Industria, al tram dels molins. I també es va ficar en un problema polític grossíssim quan es va atrevir a llevar els cotxes el carrer Oms, en contra de quasi tothom.

Amb aquesta conversió en zona de vianants pareixia que s'acabàs el mon, quan el resultat va ser que els comerços van aconseguir molt més negoci i, fins i tot, es va eliminar un problema de trànsit, ja que era massa estret pel trànsit que suportava. I els que cridaven tant, encara no l'han demanat disculpes a en Ramon.

Ara falta aconseguir posar en marxa la resta d'eix cívics (Santa Catalina, Arxiduc...) i, per què no, una perllongació del de Blanquerna fins al mercat de Camp Redó o més enllà.

En el cas de Blanquerna, sobre l'any 2000 els socialistes ja discutíem com havia de ser aquest eix cívic, juntament amb altres, com, per exemple, un a Son Gotleu. Na Ferrari i jo vàrem insistir fins a convèncer a la resta del grup municipal que havia de ser per als vianants.

L'equip de govern ha negociat amb els comerços i veïnats, ja que aquestes coses com a mínim s'han de xerrar, que el carrer conservarà la circulació de vehicles i aparcaments, cosa que succeirà després de festes.

Però les associacions de veïns de Santa Pagesa, de Camp Redó i d'altes ens ciutadans es troben fent una recollida de signatures perquè Blanquerna sigui definitivament per als vianants.

I molts de comerciants, que s'han quedat bocabadats amb l'afluència de gent d'avui, que, a més, entraven als comerços, ja s'ho pensen a veure si realment això és el que els convé. De fet, alguns ja han signat i conec un que també recull signatures.

Llevat de garantir la circulació als que tenen aparcament privats i als dos tallers mecànics, a més de fer càrregues i descàrregues pels voltants per als comerciants, Blanquerna hauria de ser pels ciutadans.

Ja tenim un bulevard a Bonaire i els vehicles no donen preferència als vianants, com haurien de fer. No hi ha cap diferència amb un carrer qualsevol, excepte l'empedrat. Això no és cap solució.

Ara tenim l'oportunitat a la mà. Blanquerna per als vianants.


 

Veure el video d'IB3: Inauguració de Blanquerna


Full de recollida de signatures per la peatonització de Blanquerna
00000349.jpgels ciutadans de Palma hem pres possessió del nostre passeig emblemàtic.
11/12/2009 Les coses d'en Zolople/Opinió/política [ca]

   
   
  © Bartomeu Homar i Graxell www.zolople.com | escriu-me | informació legal