«Preferesc la crua veritat que una mentida ben cuinada»


   

Altres coses


 
Registres   1 a 10 de 11
Següent Últim
00000535.gif

Con esto del coronavirus, salió la noticia de un proyecto de ciencia ciudadana en la fundación Ibercivis, de la Universidad de Zaragoza colaborando con el CSIC, que intentan hacer uso de la red Boinc para encontrar fármacos que puedan servir de cura.

Me faltó tiempo para apuntarme. Una buena excusa para volver a colaborar con la ciencia, instalando Boinc y dejándole que gaste algo de recursos del ordenador (que ni te enteras de que está ahí).

Hay más proyectos internacionales que están trabajando en lo de la pandemia. Los encontrarás en Wold Community Grid, en Rosetta y otros.

Ya que estamos, en España también tenemos GPUgrid, de la Universidad Pompeu Fabra, que además al usar la GPU es mucho más potente de cálculo. No se dedican al coronavirus, pero la simulación molecular que hacen es muy importante para la ciencia.

19/08/2020 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

00000514.jpg

Des que va sortir el cub de Rubik no he aturat de moure les seves peces. Ja no se quants he tengut, potser dues dotzenes han mort per excés d'ús, de fet, ara mateix tenc un parell que donen pura llàstima.

Potser sigui d'hora de convertir un 3x3x3 en un calendari perpetuu.

Respecte a com resoldre'ls, res millor que cercar a internet per trobar en Toni Marante o la gent de Rubikaz.

Com pos veure, la meva col·lecció arriba des del 3x3x3 al 7x7x7 (em falta el de 6), a part d'un parell de models especials, com pot ser el Rubik Sudoku (si! has de conseguir resoldre el sudoku!) o el compicat Rex.

Cub de Rubik RexCubs de Rubik 3x3x3, 4x4x4 i 5x5x5Cub de Rubik Sudoku

19/07/2014 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000505.jpgAra!

Què en fa, d'anys, que volia anar a veure sortir el sol al solstici d'hivern! Quan no era per una cosa era per l'altre i, quan no, perquè era ennigulat.

Aquest any ha estat el bo! I, el solstici, ha estat ahir a les 18h, així que hem tengut DOS dies (ahir, 10h abans, però era ennigulat... i avui, 14h després del solstici) per veure l'espectacle de llums i colors que tenim muntat a Ciutat per l'ocasió des fa uns quants de segles:

Al sortir el sol, els dos rosetons de la Seu queden alineats amb el sol i es pot veure el resultat en una mena de calidoscopi gegant.

 

22/12/2013 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000461.jpg

Una altre vegada i, aquesta, l'incendi és enorme.

No vull entrar en polemiques de si l'IBANAT hauria pogut controlar el foc a temps o no, si hagues comptat amb més medis. Tampoc no vull entrar en polémiques de si n'hi han o no, de tallafocs. O si el camp és net o brut. Tothom tenim la nostra opinió particular al respecte i el que s'haurà de fer és intentar que no torni a passar. El que si vull reconeixer és que mai havia vist tants de medis aeris.

Esperem que s'acabi aviat i que l'aturin abans boti el Galatzó.

Després, tots (TOTS!) tendrem la feinada de repoblar el més aviat possible i ens hem d'organitzar tot d'una per fer-ho.

El GOB fa una cridada al respecte:

Comunicat del GOB Mallorca per qui vulgui ajudar: A tots els amics que voleu ajudar, escriviu-nos a info@gobmallorca.com ‪#‎LaTrapa‬. Tot d'una marquem la ruta, ens posarem en contacte. Gràcies!

 

29/07/2013 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000077.jpg

 

Això ja està controlat i en un parell de dies m'enviaran a casa, que ja esta bé de fer cuento!

No se si és el primer infart agut retransmet 'en directe' per facebook, però vos he de dir que connectar un moment el meu mòbil (fent trampes, perquè teòricament era en 'modo vuelo', i aturant tot d'una) i llegir el que anàveu posant me feia agafar moltes més forces.

Ara m'hauré de portar be (també no és que me passàs molt...), que mai és una noticia agradable, però també no es cap drama.

Només una cosa que de segur és ben certa (cada u, que s'ho prengui com vulgui): si no hagués deixat el tabac fa una dotzena d'anys... ara segur que no estaria escrivint això

Una forta abraçada a tots i totes! continuarem trovant-mos a la lluita diària per a un mon millor!

 

02/12/2008 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000035.gif
Llegint a jlprieto m'he recordat que encara no havia felicitat les festes, així que:

Bon Solstici d'hivern i que el nou any anomalistic ens dugui uns nous 4 anys de Pau, Amor i Prosperitat.26/12/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

La que se ha armado.

Iba yo tan tranquilo hacia el edificio de la UIB de Sa Riera, cuando he visto lo que se venia encima. Me ha venido bien justo llegar antes que empezase todo a volar.

Desde las oficinas del patio interior he podido ver como, tras medio minuto de viento huracanado, comenzaba a llover de tal manera que costaba ver los árboles del jardín central, los cuales se oían claramente afectados por un fuerte viento en sus copas. De repente, uno de los árboles ha sido arrancado de raíz, con un fuerte crujido y ha caído sobre el resto del jardín.

Si tenemos en cuenta que en ningún momento lo he visto doblarse y mucho menos como para ejercer una presión suficiente para romperse de esa manera, la única explicación que le encuentro es que la fuerza del viento fuera... hacia arriba!

En 10 minutos Palma desarbolada (y nunca mejor dicho), montones de heridos, hospitales desalojados...

Seguro que mañana será un buen día, porque lo que es hoy... va a ser que no.

04/10/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

00000295.jpgfont:Consell Insular de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha inaugurat avui el curs acadèmic 2007-2008 de la UNED.

Armengol ha presidit aquest acte que també ha comptat amb l'assistència de la vice presidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Ll. Mascaró; la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló; el vice rector de la UNED, Tomàs Fernàndez; el director del centre UNED de les Illes Balears, Miquel A. Vàzquez; i el catedràtic Pau Cateura.

Armengol ha parlat en el seu discurs del treball realitzat en els seus 35 anys la Universitat Nacional d'Educació a Distància, que en el cas de Mallorca té encara un paper més rellevant per l'aïllament que suposa el ser un territori insular.

La presidenta ha destacat el valor que té la formació en una societat per fer-la competitiva i ha recordat la necessitat d'invertir per aconseguir un potencial humà preparat.

Un total de trenta-tres del més d'un centenar alumnes han rebut avui els diplomes de titulació dels seus estudis de la UNED. La presidenta del Consell els ha felicitat i els ha animat a continuar amb la seva
formació.

(...a que hem quedat guapos a la foto?...)
03/10/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

Qué maravilla!!

Lo que aún faltan son un par de horas para que se ponga oficialmente a la venta, pero acaba de llegarnos a casa, así que ahora voy a poder escanear la portada y ser el primero en descubrir el secreto para todo internet...

Pero...

No, qué narices, sufrid un par de horas mas Evil Smile

¡¡Feliz lectura a todos!!

(que si, que si, que estoy hablando del libro de Harry Potter)
23/02/2006 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

SETI@home és un projecte científic que cerca senyals procedents d'intel·ligències extraterrestres, utilitzant milions d'ordinadors de voluntaris connectats a Internet. Pots participar descarregant un programa gratuït que analitza les dades dels radiotelescopis.
17/08/2003 Les coses d'en Zolople/Altres coses [Col·laboro amb el programa Seti'>veure noticia complerta] [ca] [es]

Registres   1 a 10 de 11
Següent Últim
   
[ca] [es]
 


Movimiento Anti Guardarraíles Mallorca

IBSN: 2-718-2818-28

www.zolople.com


web personal de
Bartomeu Homar i Graxell
escriu-me

Aquesta obra es troba sota una llicència de Creative Commons.Realizado usando BHGPortal - www.zolople.com
   
  © Bartomeu Homar i Graxell www.zolople.com | escriu-me | informació legal