«Prefiero la cruda verdad que una mentira bien cocinada»


   

Portada


 
Registros   1 a 10 de 97
Siguiente Último
00000536.png

DESCARGAR BOINCOLABHG

Google puso hace tiempo, en Google Colaboratory, máquinas virtuales accesibles para investigación, haciendo hincapié en la de inteligencia artificial.

A estas máquinas virtuales se accede mediante potentes cuadernos Jupiter, que son capaces de ejecutar Python sobre Linux.

Por otra parte, como expliqué en Luchando contra la covid-19 con Boinc e Ibercivis, desde la computación distribuida de Boinc, centenares de miles de usuarios estamos colaborando en la búsqueda de fármacos por medio de varios proyectos científicos, entre ellos uno español: Ibercivis.

Encontré por los foros un script bastante sencillo (no he encontrado la fuente original, pero si me entero de su autoría la pondré), capaz de ejecutar boinc en Google Colaboratory, si bien prácticamente lo único que hace es actualizar el sistema operativo, instalar Boinc y ponerlo en marcha, para quedarse luego funcionando, sacando de vez en cuando algún que otro mensaje no muy esclarecedor. Además, al detenerse la ejecución (Google Colaboratory tiene restricción de tiempo), se perdía el acceso a los datos, con lo que las tareas que no hubieran acabado y se hubieran comunicado al servidor, se perdían irremediablemente.

Así que me puse manos a la obra:

  • Perfeccionando el arranque.
  • Conectando a Google Drive, para usarlo como disco duro, de forma que las tareas pendiente queden accesibles en la próxima ejecución y no se pierdan.
  • Creando un front-end basándome en Boinc Manager.
  • Con varios idiomas disponibles (actualmente 'ca', 'es', 'en')
  • permite configurar hasta 5 máquinas virtuales por cuenta de google (el límite no es del programa, sino de Google)
Tenéis la última versión disponible en Github:

DESCARGAR BOINCOLABHG

 

INSTALACION:

  • Abre una sesión en Google Colaboratory y crea un nuevo cuaderno
  • Ponle un nombre descriptivo, que recomiendo que haga referencia al número de servidor que estás creando (así, para el primero, recomiendo llamarlo U01)
  • Vete a Github y copia el texto del script (mejor desde la versión RAW).
  • Vuelve al cuaderno creado y pega el script en una celda de código (con CTRL-V).
CONFIGURACIÓN:

En el script solo tienes que cambiar las constantes del apartado Configuración:

  • Servidor: nombre del ‘servidor’ que quieres. Ese será el nombre de la carpeta en Google Drive (por ejemplo, U01, que es el nombre que te había propuesto para la carpeta)
  • Idioma: el que desees entre las opciones disponibles.
  • Altura: Es la altura en pixels de las pestañas informativas. Normalmente no lo tocarás.
  • Proyectos: aquí tienes que indicar los proyectos en los que te has dado de alta y quieres ejecutar en Colab:
    • La clave 'AUTH' se obtiene del campo 'authenticator' en account_boinc.ibercivis.es_ibercivis.xml y similares. Estos archivos 'account_...' los encontrarás en tu ordenador, en la carpeta de datos de Boinc (Boinc Data Directory) o de BoincPortable (Portableapps\Boinc_Portable\Data\BOINCPortableData)
    • El Path es el nombre de carpeta que crea BOINC al dar de alta el proyecto.
      Para un nuevo proyecto, si no se sabe cual es el nombre de carpeta, se puede poner cualquier cosa, por ejemplo 'nolose' y, una vez el programa cree dicha carpeta, cambiarlo aqui para que no intente volver a dar de alta el proyecto.
    • NOMs es para ponerle un nombre al proyecto en el programa
    • Attach es para saber si hay que usar el proyecto o no, simplemente hay que indicar True o False (escrito así, primera letra en mayúscula, resto en minúsculas).
      Así, podemos tener una lista de proyectos bastante extensa, pero solo activar los que queramos en estos momentos.
      El programa dará de alta los proyectos que falten y borrará del servidor los que sobren para ahorrar espacio de disco en Google Drive (muy necesario!).

Luego, recomiendo configurar Google Drive (si no se hace esto, cada vez que se ejecute nos pedirá un código de autorización):

  • A la izquierda del cuaderno, desplegar la carpeta de archivos
  • En el tercer ícono dar a "Activar Drive" y aceptar el acceso
 
 
 
 
Por último, pulsa dos veces sobre el texto "ver/ocultar codigo" que sale en la parte derecha. Así ocultarás el programa y te quedará el espacio de trabajo limpio. Pulsando otra vez dos veces sobre "ver/ocultar codigo" volverás a tener el programa a la vista para hacer cambios.
 
 
 
INFORMACIÓN IMPORTANTE:
  • Google Colaboratory, actualmente, está limitado a usar hasta 5 máquinas virtuales, con un límite de 12h. Una vez llegado a ese limite, si perdemos la conexión con una máquina virtual, no nos dejará reconectar hasta pasadas esas 12h, si bien, a veces, puede dar error hasta pasadas 24h o, al menos, hasta pasadas unas horas desde que acabó la última máquina virtual conectada en la cuenta. 
  • El uso de GPU está aún más restringido. Si se usan menos máquinas a la vez, al haber dispuesto de menos recursos, estos quedarán liberados antes.
  • No intentes vincular dos cuentas distintas de google, compartiendo la carpeta Boinc. Las carpetas compartidas en Google funcionan de una forma muy particular y solo conseguirás llenar de archivos compartidos el directorio principal de ambas cuentas.
  • Tal como Boinc va funcionando, va borrando los archivos de tareas acabadas. Google Drive mantiene los archivos borrados en la papelera de reciclaje y eso hace que nos vayamos quedando sin espacio disponible. Si de algún proyecto vemos que no se descargan tareas a pesar de haber disponibles, hay que vigilar que no esté dando error de falta de espacio. Para evitar problemas, el programa avisará al llegar al 66% de espacio ocupado, para que vayamos a Google Drive a vaciar la papelera.
  • Por último, si quieres emplear la GPU, mi recomendación es un máximo de DOS maquinas virtuales por cuenta de Google, una con la GPU activada y la otra solo con CPU.

24/08/2020 Les coses d'en Zolople/Informática [es]

00000535.gif

Con esto del coronavirus, salió la noticia de un proyecto de ciencia ciudadana en la fundación Ibercivis, de la Universidad de Zaragoza colaborando con el CSIC, que intentan hacer uso de la red Boinc para encontrar fármacos que puedan servir de cura.

Me faltó tiempo para apuntarme. Una buena excusa para volver a colaborar con la ciencia, instalando Boinc y dejándole que gaste algo de recursos del ordenador (que ni te enteras de que está ahí).

Hay más proyectos internacionales que están trabajando en lo de la pandemia. Los encontrarás en Wold Community Grid, en Rosetta y otros.

Ya que estamos, en España también tenemos GPUgrid, de la Universidad Pompeu Fabra, que además al usar la GPU es mucho más potente de cálculo. No se dedican al coronavirus, pero la simulación molecular que hacen es muy importante para la ciencia.

19/08/2020 Les coses d'en Zolople/Otras cosas [es]

Nueva actualización de la página «España 28España 28»
12/06/2015 Les coses d'en Zolople/Genealogía, Reyes y Reinos [ca] [es]

00000519.jpg

Des que els meus fillols tenen w7 que se me queixen que la connexió d'ONO els va fatal. Cosa que amb els Ipad's es va complicar més.

L'únic que vaig poder resoldre fins ara, perquè, és clar, els seus ordinadors sempre els tenien ocupats «fent feina», va ser configurar la contrasenya de la wifi (WPA2-PSK) amb una longitud de 13 caràcters. Ni un més, ni un menys. Amb això s'arreglaven gran part dels problemes amb els Ipad, però no amb els w7.

Ara que jo també tenc w7 he pogut ficar mà amb més temps i he vist una serie de possibles problemes.

El més important: que el w7 es troba preparat per a IPv6, tant directe com a mitjançant túnels fent ús d'IPv4. Però el Router d'ONO (un Cisco EPC3825) pareix que el tenen capat i l'intent ús d'IPv6 fa que se saturi la connexió de ports oberts.

La solució, l'he trobat a Disable automatic creation of tunnel adapters in Windows 7. Consisteix en:

  • Eliminar totes les interfases «Microsoft 6to4 Adapter» o «Microsoft ISATAP Adapter» que surtin a l'administrador de dispositius, dins Adaptadors de Xarxa.
  • prevenir que es tornin a crear deshabilitant el seu ús. Per això, executar amb permisos d'administració cmd.exe i teclejat:
    • netsh int teredo set state disabled
    • netsh int 6to4 set state disabled
    • netsh int isatap set state disabled

De pas, he desactivat que se pugui escanejar directament des l'escànner (una multifunció HP Officejet 6700) indicant l'ordinador de destí, ja que també crea un munt de connexions, baldament no s'estigui escanejant res.

I he canviat l'antivirus, l'Avast darrerament no va tan fi...i també crea un munt de connexions, així que he tornat al Nod32, que, com sempre, m'ha encantat.

* ACTUALITZACIO: Reeees... al final, el router d'Ono, que fins i tot l'he posat un ventilador (connectat a l'USB), l'he pasat a mode bridge i m'he comprat un IMPRESSIONANT ASUS RT-AC68U (al que, per cert, NO el tenc posat el QoS, em va millor sense)

 

28/05/2015 Les coses d'en Zolople/Informática [ca]

00000518.jpg

Després de tants d'anys aguantant amb wXP, m'he passat al w7 de la forma més expeditiva: la placa base de l'ordinador va «morir».

Tothom sap els problemes amb wVista. No fa falta explicar res.

especte w8... Bé, jo no he comprat una tablet, he comprat un ordinador «de feina». I res més que dir... excepte que pareix no ser completament compatible amb el Office 2000 i jo encara tenc coses delicades en Office 2000. És el mateix problema que tenc amb Linux.

I veurem què passa amb w10. Perquè com no sigui totalment compatible, me puc passar molts d'anys amb w7.

El de la tenda de PCBox (sí, el m'he tornat muntar jo, és divertit) al·lucinava amb les necessitats que tenia i com limitava això a un parell de plaques:

  • CPU I5-4460
  • 8GB de RAM
  • Amb la gràfica del i5 tenc més que suficient (no la necessit per jugar), això si, necessit TRES pantalles a la vegada (una és per connectar la tele... com fer per passar el cable HDMI ja serà otra historia)
  • Necessit SIS connexions Sata (!!!):
    1. Un disc dur SSD pel w7
    2. Un disc dur per a dades
    3. Un disc durs per a multimèdia
    4. Un disc dur per a ús intensiu d'escriptura (emm... tenc una mula que pastura al costat d'un torrent... el disc dur més vei que tenc, fin que rebenti per l'ús)
    5. Un disc dur extraible per a còpies de securetat
    6. El lector/gravador de DVD
  • I la targeta de só
    • Ha de tenir una sortida Spdif RCA (sí, se que venen connectors i conversors per l'Internet)
    • ...O la placa ha de tenir un PCI on connectar la Sound Blaster Audigy 2 ZS que tenc, tan antiga però que continua essent formidable.

Res, que la placa «guanyadora» ha estat una ASROCK B85M PRO4. Formidable.

28/02/2015 Les coses d'en Zolople/Informática [ca]

00000514.jpg

Des que va sortir el cub de Rubik no he aturat de moure les seves peces. Ja no se quants he tengut, potser dues dotzenes han mort per excés d'ús, de fet, ara mateix tenc un parell que donen pura llàstima.

Potser sigui d'hora de convertir un 3x3x3 en un calendari perpetuu.

Respecte a com resoldre'ls, res millor que cercar a internet per trobar en Toni Marante o la gent de Rubikaz.

Com pos veure, la meva col·lecció arriba des del 3x3x3 al 7x7x7 (em falta el de 6), a part d'un parell de models especials, com pot ser el Rubik Sudoku (si! has de conseguir resoldre el sudoku!) o el compicat Rex.

Cub de Rubik RexCubs de Rubik 3x3x3, 4x4x4 i 5x5x5Cub de Rubik Sudoku

19/07/2014 Les coses d'en Zolople/Otras cosas [ca]

Actualización de la página «España 28»España 28
19/06/2014 Les coses d'en Zolople/Genealogía, Reyes y Reinos [ca] [es]

00000510.jpg

D'aquí a un mes Windows XP deixarà d'estar antiquat per passar a ser antiguitat.

Collonut! Això vol dir que ja està bé de fer el pardal i que ja ve d'hora prendre-se en serio el canvi a un altre sistema operatiu més modern i de 64 bits.

La pilota, ara per ara, està en lloc entre Windows 7 (o 9 quan surti) i trobar un Linux que funcioni de veres sense problemes. I, si puc, tots dos.

Millor dit, tots tres, perquè l'XP el pens deixar instal·lat, juntament amb l'Office 2000 que continua essent l'única configuració que es duu bé amb els documents Word on va fer mon pare el seu treball de genealogies reials. Els vaig començar a passar a OpenDocument, però és una feinada brutal que, quan em posi de veres, em durà un parell d'anys.

De moment, aprofitant que, quan vaig instal·lar un disc dur nou més potent, ja vaig deixar dues particions lliures per instal·lar altres S.O. (i una altra pel swap), m'he posat a provar quines distribucions m'agraden més, La questió és anar provant dues distribucions, deixant la que més m'agradi i instal·lar una de nova per tornar a comparar. Linux Mint, Ubuntu, Mandriva, Debian... quina feinaaaada...

Per començar, he instal·lat Linux Mint 16 «Petra», amb l'entorn Cinnamon, que pens provar amb ell mateix però amb l'entorn KDE (instal·lacions separades, que tenir Gnome i KDE a la vegada, se pot, però és mala idea). I en espera del Mint 17 que serà un LTS (Long term support release).

De moment, tot quasi perfecte. Ha estat instal·lar i ja poder fer feina:

  • Àgil, no tant com wXP però jo diria que mes que w7. Pensant que Cinnamon és basat en Gnome 3 això és una molt grata sorpresa.
  • Tot en català des del primer moment, fins i tot només començar l'instal·lació. Baldament després he afegit el castellà com a llengua secundària, deixant l'anglès com a 3a. Això és per si n'hi ha res que no estigui traduït encara al català i si l'estigui al castellà, que no acabi sortint en angles. Això si, el teclat configurat en castellà, perquè el català té lletres canviades que no coincideixen amb el teclat que tenc.
  • Les pantalles, configurades esteses, però a resolució de només 1024.
  • Escriptori Molt ben configurable, jo diria que intermedi entre Gnome i KDE
  • Accés d'escriptura a les particions. La darrera vegada que vaig provar un Linux el NTFS en escriptura era quasi un tabú. Me sent obsolet, hauré de posar-me al dia.
  • LibreOffice, Gimp, Firefox, Thunderbird, Pidgin, Transmision... Fantastic! Tot a un cop de ratolí i el que falti quasi segur que el trobaré al repositori.
  • La impressora. Impressionant. L'he dit que era de xarxa, l'ha trobat tot d'una, la he configurat amb un servei multifuncional, he activat el «duplex» (impressió de doble cara) i enllestit. No només ha configurat la impressora, sinó també l'escàner.
  • El sistema de so, una Soundblaster Audigy, inicialment no volia sonar... fins que vaig comprovar que la targeta de so integrada a la placa s'havia tornat activar a la BIOS. Una vegada tornada desactivar i indicat a la SoundBlaster la configuració correcta (sistema analògic 4.0) sona una monada.
  • He muntat a l'arrencada els discs de dades, necessari perquè funcioni el DLNA, el canvi de fons de pantalla i altres. Ha estat molt fàcil: a Menú/Preferències/Discs, Seleccionar la partició que es vol muntar i, just abaix, surten tres icons (desmuntar/suprimir/Més accions). Li dones a Més accions/Edita les opcions de muntatge. Indica el punt de muntatge correcte (/mnt/dades) i selecciona "Munta'l en iniciar"
  • El Grub, com sempre, s'ha d'editar a mà... o instal·lar el Grub Customizer
  • Les carpetes d'usuari. S'han de fer dues feines:
    • indicar les carpetes a gedit ~/.config/user-dirs.dirs
    • Tanmateix fet això i que una vegada reseteat veurem aquestes carpetes amb l'ícon canviat, a /home/%usuari% encare veurem les antigues. S'han d'esborrar i crear un enllaç a les noves.
  • Una vegada fet el canvi de carpetes d'usuari, executant a una terminal «firefox -P», es pot enllaçar el perfil del Firefox de Windows, de manera que quedi compartit entre ambdos sistemes operatius.
  • Pel canvi automàtic de fons de pantalla he instal·lat Wallch. Potser sigui massa senzill però fa bé el que fa. Ja trobaré qualcun més complert.

Pendent:

Sense Sol·lució:

  • Les pantalles a més de 1024. El problema és per la targeta gràfica massa antiga: . Només deixa posar a més una de les dues pantalles i, quan el faig, el sistema es perd, quedant una banda de la segona pantalla fora de servei i l'entorn gràfic no coincideix amb les àrees que detecta el ratolí per picar. ATI va considerar obsoleta la meva targeta gràfica al 2008 (!!), així que els drivers oficials actuals NO li donen suport i m'he de conformar amb els que duguin els linux 'de serie', perquè els darrers drivers que li va fer ATI, ja no són acceptats (des del mateix 2008) per a instal·lar.  

Continuara...

06/03/2014 Les coses d'en Zolople/Informática [ca]

00000505.jpgAra!

Què en fa, d'anys, que volia anar a veure sortir el sol al solstici d'hivern! Quan no era per una cosa era per l'altre i, quan no, perquè era ennigulat.

Aquest any ha estat el bo! I, el solstici, ha estat ahir a les 18h, així que hem tengut DOS dies (ahir, 10h abans, però era ennigulat... i avui, 14h després del solstici) per veure l'espectacle de llums i colors que tenim muntat a Ciutat per l'ocasió des fa uns quants de segles:

Al sortir el sol, els dos rosetons de la Seu queden alineats amb el sol i es pot veure el resultat en una mena de calidoscopi gegant.

 

22/12/2013 Les coses d'en Zolople/Otras cosas [ca]

00000461.jpg

Una altre vegada i, aquesta, l'incendi és enorme.

No vull entrar en polemiques de si l'IBANAT hauria pogut controlar el foc a temps o no, si hagues comptat amb més medis. Tampoc no vull entrar en polémiques de si n'hi han o no, de tallafocs. O si el camp és net o brut. Tothom tenim la nostra opinió particular al respecte i el que s'haurà de fer és intentar que no torni a passar. El que si vull reconeixer és que mai havia vist tants de medis aeris.

Esperem que s'acabi aviat i que l'aturin abans boti el Galatzó.

Després, tots (TOTS!) tendrem la feinada de repoblar el més aviat possible i ens hem d'organitzar tot d'una per fer-ho.

El GOB fa una cridada al respecte:

Comunicat del GOB Mallorca per qui vulgui ajudar: A tots els amics que voleu ajudar, escriviu-nos a info@gobmallorca.com ‪#‎LaTrapa‬. Tot d'una marquem la ruta, ens posarem en contacte. Gràcies!

 

29/07/2013 Les coses d'en Zolople/Otras cosas [ca]

Registros   1 a 10 de 97
Siguiente Último
   
[ca] [es]




 


Movimiento Anti Guardarraíles Mallorca

IBSN: 2-718-2818-28

www.zolople.com


web personal de
Bartomeu Homar i Graxell
escriu-me

Aquesta obra es troba sota una llicència de Creative Commons.



Realizado usando BHGPortal - www.zolople.com
   
  © Bartomeu Homar i Graxell www.zolople.com | escriu-me | informació legal